Afspraak maken

Spreekuur op afspraak

Iedere werkdag wordt er spreekuur gehouden. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken.

U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen tussen 8.00- 12.30 uur en van 13.00- 17.00 uur. In verband met een goede agenda planning vragen wij u bij voorkeur in de ochtend te bellen. Voor eenvoudige vragen kunt u ook gebruik maken van het telefonisch spreekuur, iedere dag tussen 12.30-13.00 uur.

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact.  Dit is nodig om een zo goed mogelijke inschatting te maken van de spoedeisendheid van uw klachten. Daarnaast is het van belang om een inschatting te kunnen maken of u voldoende heeft aan de standaard 10 minuten of dat er dubbele tijd voor u moet worden ingepland. De assistente is hiertoe opgeleid en, net als de huisarts, verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Meer tijd

Heeft u 2 klachten of vragen, of wilt u een complexer probleem bespreken (hoofdpijn, buikpijn, psychische klachten)? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda. Hierdoor proberen we zo veel mogelijk te voorkomen dat iemand onnodig lang zit te wachten op zijn afspraak.

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen. Omdat visites zo veel mogelijk tussen de middag worden gereden, vragen wij u hiervoor in de ochtend te bellen.

Online afspraken maken


Het is ook mogelijk om zelf online uw afspraak in te plannen. Ga hiervoor naar het kopje "online afspraken maken". Geef aan bij welke arts u de afspraak wilt inplannen. U ziet vervolgens welke afspraak momenten beschikbaar zijn bij deze arts. Geef aan of het om een afspraak van 10 min. (enkelvoudige vraag) of 20 min. (complexe vraag/ 2 vragen) gaat. Vul tevens de reden van de afspraak in.